Det finlandssvenska

Vi finlandssvenskar ser oftast på sveriges tv-kanaler, följer svenska youtubers, blir inspirerade av svenska bloggare och lyssnar till svenska poddar. Jag själv ser på svenska idol, kollar på svenska Therese Lindgren på youtube där vi får följa hennes vardag, läser Linn Ahlborgs, Andrea Hedenstedts och många flers bloggar och behöver knappast nämna för dom som inte vet att de också är svenskar. Om jag lyssnar på en podd var det förr Chloe&Nickys och nu är det isåfall Andrea&Mathildas. 
 
Något jag tycker är superkul är att vi finlandssvenskar nu börjar bygga ihop egna projekt ifrån denna värld. Vi bloggar, poddar och tillochmed vissa gör youtube videos. Någonting som två av mina otroligt nära och fantastiska vänner Ronja och Rebecca har gjort är att skapa en podd, som går under namnet Söndagssnack. Trycker du HÄR kommer du till avsnitten och ifall du inte redan lyssnar på den kan jag rekommendera dig att göra det.
 
Förra året ordnades det i Vasas stadshus en bloggala och detta år är galan tillbaka 19 november. Ett event som förenar finlandssvenska bloggare i några timmar, vilket är fin idé.
 
 
I musikvärlden har vi också flera duktiga finlandssvenskar och Ella som går i i min klass är en av de talangfulla.
Hennes musikvideo till en av hennes låtar kommer ni till genom att klicka HÄR.
 
Min poäng i detta inlägg, förutom att göra reklam för mina vänners poddis, är att jag är glad att vi finlandssvenskar också tar plats på sociala medier. Vi fortsätter så!!
 

Kommentarer
Ronja säger:

Ååh tack Wilma gulle!! <3 Jätte bra skriver, hela inlägget!!

Svar: <3<3Pussss
wilmakloo.blogg.se

2016-10-20 | 07:52:19
Bloggadress: http://sevendays.fi/ronja

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback