Go'morgon

 
Solen syns sådär mysigt vid trädtopparna och strålarna har ännu inte hunnit röra marken. Och gomorgon säger jag, världens morgontröttaste människa som just valt att blogga förrän det är dags att packa det sista till lägerplatsen Klippan. Ja just det, vi drar idag. I två nätter är vi där och kommer få sådan nostalgisk känsla eftersom senast och endaste gången jag vart där är då jag gick i sexan och då var vi också där i två nätter på lägerskola.
 
 
2010
 
 

Hemmadag

 
Igår orkade jag faktiskt på en kvällspromenad men när jag steg innanför dörren vägde huvudet så tungt så jag beslöt mig för att stanna hemma idag. Med förkylning i kroppen känns allt extra tungt. Imorgon får jag helt enkelt se om jag tar mig till skolan eller om jag stannar hemma och vilar. För att på onsdag är jag tvungen att vara piggare och friskare. Drar nämligen till Klippan med musikklassen, vilket blir spännande. Projektet vi har framför oss är också spännande. 
 
 
Nu ska jag lägga huvudet på kudden i hopp om att må bättre imorgon. Puss

villaavslutning

 
Vardagarna ser ungefär alla likadana ut för mig just nu. Börjar såklart dagarna med skola och efter skoldagen fortsätter jag vanligtvis till fammo och faffa där jag läser till studenten. På kvällarna tränar jag oftast, annars gör jag läxor. Pågrund av dessa ganska så färglösa dagar har jag ej funnit intresse för att skriva hit några rader. Inläggen skulle se alla ganska så likadana ut. 
 
 
Igår var det villaavslutning, ingen speciell högtid dock. Umgicks med nära och kära på fest och somnade allt för sent sedan i egen säng. Idag vaknade jag tyvärr upp med att känna mig krasslig. Skulle så gärna åka och träna idag så hoppas jag mår bättre om några timmar.
 

Träning, mat, utgång, sova

Idag är det söndag vilket innebär imorgon måndag och tillbaka till skolbänken.
 
 
Fredagen blev en lugn hemmakväll och så fick jag somna brevid favoriten min. På lördag efter att vi stigit upp begav jag mig mot gymmet för att avlägga träningspass nummer 5 för veckan. När jag tränat klart åkte jag hem för att läsa lite hälsokunskap och någon timme där efter åkte jag och Robban till faros för att äta oss mätta.
 
 
Åt deras hamburgare med vegetariska biffen och den får 4/5 stjärnor av mig.
 
 
På kvällen kom Lotta och Tia hem till mig på några vinglas före vi begav oss ut i Vasas nattliv. Kom sedan hem med Robban flera flera timmar efter midnatt. Bra så.
 
 
Idag har jag läst några kapitel hälsokunskap och varit och kollat VPS-HJK som slutade 0-0. Nu ska jag börja ta natten, är dödstrött. Pusss

Sista gymnasieåret

Väckarklockan ställd på 07:10, ett fast schema att följa och så hösten. Hösten hänger i luften och kom hit med en påträngade kyla. Tyvärr har vi fått mera regn och moln än sol den senaste tiden.
 
 
Att börja skolan är roligt. Jag trivs i skolan. Dock är morgonen det värsta momentet på dagen. Sedan går det riktigt fint. Att det är sista året i gymnasiet väcker både glädje och sorg. Inte så dramatisk sorg som ordet får det att låta utan mer ledsamhet att sedan om ett år går inte jag och mina bästa vänner nödvändigtvis på samma gator. Men visst ska det bli kul med något nytt också. Det är ingenting fel på förändring, bara den går i rätt riktning, som en man vid namnet Winston Churchill någongång uttryckte sig. Fast nu ska jag inte gå händelserna i förväg, vi har ju faktiskt mycket kvar ännu att uppleva tillsammans.
 
 
Idag har jag gymmat med Lotta och nu ska jag läsa lite på hälsokunskap. Ikväll myser jag med min pojkvän.
 
Bilder från sommaren.

Umeå

Förra lördagen ringde klockan på 06:00 och planerna för dagen var att ta över oss med båten till grannlandet för en liten shoppingdag. Sällskapet bestod av Lotta, Rebecca, Malin och Ebba och mysigt hade vi det allt. 
 
 
Vi besökte shoppingcentret Avion samt stadens centrum. 
 
 
Fikade på Espresso House och drack där deras goda frappe. Vandrade sedan i butiker tills benen behövde vila igen. Nästa stopp blev Runt Hörnet där vi avnjöt ett vinglas tillsammans med lite snacks. 
 
 

Huvudstads trip

Jag och Robban steg alltså på tåget igår tidigt på morgonen för att sedan 3 och en halvtimme senare befinna oss i våran huvudstad, Helsingfors. Jag som inte riktigt är ''helsingfors-människa'' (kan man äns säga så haha?) vet inte riktigt var något ligger men eftersom centrum där vi skulle strosa omkring inte är så stort hittade vi ganska så lätt till hotellet och det vi ville uppleva. 
Efter att vi fört väskorna till Radisson Blu Aleksanteri, där vi bodde så lunchade vi på Vapiano. Min pasta bestod av pesto, mozzarella, körsbärstomater och ost. Huur gott som helst.
Efter flera timmars butikstittande så satt vi oss ner på Starbucks med varsin frappe.
Sedan blev det dags för att checka in på hotellet som var super fräscht, vilket va super.
Då det gick lite mot kvällssidan beslöt vi oss för att byta kläder och bege oss mot centrum för att leta reda på ett bra matställe. 
Efter mycket funderande satte vi oss ner på BBQ-house som för mig var en liten besvikelse. Maten var helt okej men inte så mycket att välja på och ganska så dyrt eftersom maten ändå inte var 10/10.
När vi ätit klart och gått en stund återvände vi till hotellet och hade framför oss en god nattsömn.
Hotellfrukost är nog en av dom bästa sakerna som finns. Dröm att dricka kaffe och äta chokla' croissant till frukost.
Sen packade vi ihop våra kappsäckar, knäppte några foton och checkade ut.
Vi avslutade resan med shopping och Pizza Hut och jag tog deras vegetariska alternativ. Har nog aldrig ätit så god pann-pizza som denna.
Så det var den tvådagars resan. Så kul att komma bort en kort stund från Vasa och iallafall med någon man har så roligt med som jag har med honom.

Massa firanden

 
Hade återigen en fin lördagskväll som slutade med utgång som de senaste veckorna också. Firade Bex och Lina som fyllt 18 år, äntligen bara fler och fler som ansluter sig till 18-års gruppen.
 
 
Idag har jag läst två kapitel hälskunskap, beställt en hotellnatt till Helsingfors med killen min dit vi drar denna vecka. Nu sitter jag mentalt och förbereder mig inför jobb.