@villa sandviken

Igår besökte jag villa sandviken's restaurang för första gången tillsammans med min farmor. Vi åt lunch och min måltid bestod av potatismos och grönsaksröra. Maten var god men priset var lite väl högt för en lunch.
 
 
Inredningen där var verkligen hur mysig som helst och får 10 poäng (!)
 
 
Det blir definitivt ett återbesök till denna vackra miljö men då kanske på brunch eller ett vinglas.
 

Summering av veckan

 
Förre veckan började med ett besök till stadshuset för att ta emot mitt avgångsbetyg från Kuula institutet.
 
 
På tisdagen skrev jag inträdesprovet för soc&kom och lätt var det absolut inte. Men känner mig rätt lugn ändå, slipper jag inte in tar jag ett mellanår helt enkelt. Efter provet drog jag till Lotta för att sola och senare på dagen fick jag lägga på mig studentklänningen för att sedan fotograferas. Kvällen gick åt att öva till utekonserten.
 
 
Onsdagen började med jobb och slutade med lite bollsparkande vid bryggorna där våra somrar spenderas.
 
 
I torsdags var jag ledig, precis som de flesta så jag gjorde mest undan måsten. 
 
 
På fredagen fyllde Robban år så honom firade vi på kvällen med god mat vid Faros. I fredags hade jag även mitt sista jobbpass.
 
 
Och på lördagen åt jag, Rebecca x2 och Lotta, Alexandras mästerverk som ni ser här ovanför.

Visst fina?


Stan's godaste frukost

 
Att starta en ledig dag med en rikigt god frukost får dagen att bli 100 gånger bättre. Imorgon har jag inträdesprov vilket betyder att jag idag måsta ögna mig igenom saker som tros vara viktigt att veta som journalist. Provet går alltså inte riktigt att läsa på så är som sagt inställd på ett mellanår.
 
 
Något annat nämnvärt är att jag nu officiellt kan kalla mig student. Och ALLA mina vänner blev också studenter vilket är fantastiskt. Vasa Övningsskola blev också 4de bäst i svenskfinland och 21 i Finland av över 400 skolor. Det ni.
 
Skorna som jag kommer att bära på dimissionen har nu anlänt så hela utstyrseln borde vara i skick.
 
 
Ha en finfin dag och ta vara på solen !! Kram

Jag vill, jag ska.

 
 
Imorse lovade jag mig själv att jag skulle ta mig tiden för ett blogginlägg. Och nu sitter jag här framför datorn, nyduschad för att skriva lite.
 
Egentligen har jag väl haft tid för att iallafall 3 gånger i veckan skriva ett inlägg. Men det har bara inte blivit så. När jag inte jobbar så tränar jag eller umgås med personer jag älskar att umgås med. Har inte orkat lägga på datorn för att producera text och inte orkat knäppa bilder med kameran.
 
För ett halvår sedan skapade jag en blogg på nouw i hopp om att en ny fräsch start skulle inträffa. Den starten har ännu inte gått av stapeln men jag hoppas att startskottet snart ska gå. Jag älskar att skriva. Jag älskar att fotografera. Jag älskar att dokumentera, gå tillbaka och känna minnen. 
 
Nästa veckas tisdag skriver jag inträdesprov. Efter den tisdagen är det jobb som gäller ända in i augusti iallafall. Tiden att skriva finns och tiden att fotografera finns. Det gäller bara att ta tillvara på tiden för som ni vet så väntar aldrig tiden på en. Att jag tar studenten om 19 dagar är bara det sjukaste. Tiden bara rinner iväg känns det som så vill man någonting kan man absolut inte sitta och vänta.
 
Jag tänker inte lova någonting. Men för min egen skull ska jag börja skriva igen. Och jag vill bli bättre, utvecklas och lära mig skriva intressant.
 
Så nu vet ni. Hoppas vi hörs så snart som möjligt! ♥

Måltiden vi älskar

Imorse var jag och Bex välkomna till Ronja på brunch. Det var verkligen evigheter sedan vi tre sågs senast så det var ju självklart trevligt att prata ytliga såväl djupa saker över måltiden vi alla älskar. Och faktiskt tog jag med mig kameran också så idag bjuds det på färska bilder.